CO2 neutrale verzending van alle bestellingen

Ontdek de wereld
op de beste manier

Het waterdichte en ademende zeilpak. Gemaakt met synthetische stoffen, forever chemicals en andere voor het milieu schadelijke stoffen. Dat moet toch beter kunnen? Dat kan beter!

Het High Seas zeilpak

gemaakt met 100% gerecyclede stoffen
100% gerecyclede stoffen

Geen nieuwe (grond)stoffen

Nieuwe fossiele grondstoffen zijn de basis voor nieuwe synthetische stoffen zoals polyester, nylon en polyamide. Gerecyclede stoffen daar in tegen worden gemaakt van bijvoorbeeld oude visnetten of ander “afval”. Daarom gebruiken wij voor onze zeilkleding 100% gerecyclede stoffen van de voering tot en met de buiten laag.

Alleen verantwoorde stoffen met een Global Recycled Standard certificering. Zo verminderen wij de vraag naar bijvoorbeeld ruwe aardolie als een grondstof voor kleding. Bovendien belanden “oude stoffen” hierdoor niet op de afvalberg of in de verbrandingsoven. Een tot wel 20% lagere CO2 uitstoot ten opzichte van “nieuw” geproduceerde stoffen.

Ademend en waterdicht zonder PFTE

Een goed zeilpak moet natuurlijk waterdicht en ademend zijn voor een comfortabele zeiltocht. Vaak wordt hier een poreus PFTE membraan voor gebruikt. PFTE is een kunststof en wordt ook wel een Forever Chemical genoemd. PFTE (teflon) werd ook gebruikt voor de antiaanbaklaag van je koekenpan. Een mogelijk kankerverwekkend stof die niet word afgebroken in de natuur. 

 

Je snapt wel dat wij deze stoffen niet voor onze zeilkleding willen gebruiken. Helaas is er nog geen echt milieuvriendelijke oplossing voor een ademend en waterdicht membraan. Een polyurethaan membraan is de meest milieuvriendelijke  optie op dit moment. Ten opzichte van een PFTE membraan is een PU membraan minder schadelijk voor het milieu tijdens de productie en zijn er veel meer mogelijkheden om een PU membraan te recyclen en te hergebruiken.

 

Een mooi bijkomend voordeel van het PU membraan is dat deze niet poreus is. Waardoor de werking niet wordt verminderd door zoutkristallen en bovendien beter bestand zijn tegen vuil en olie.

Ademend 10.000 mvp
10.000 g/m2/24h ademend vermogen
Waterkolom 20.000 mm
20.000 mm waterkolom
Winddicht
winddicht
(e)PFTE & PFC vrij
PFC en PFTE vrij

Water en vuilafstotend met hulp van de natuur

Een andere Forever Chemical die vaak wordt gebruikt bij functionele waterdicht kleding is een PFC houdende waterafstotende coating (Durabel Water Repallent/DWR). Net zoals PFTE worden PFC’s niet afgebroken door de natuur en zijn ze (mogelijk) kankerverwekkend. Sterker nog het gebruik van de PFC, C8 is sinds 2020 verboden.

 

Wij hebben dan ook gekozen voor de PFC vrije BIONIC-FINISH ECO als DWR . De BIONIC FINISH ECO coating is gebaseerd op het natuurlijk principe van dendrimeren. Als de bladeren en takken van een boom werken deze moleculen samen om een zeer slijtvaste DWR te vormen. Een prachtige oplossing door de natuur voor de natuur.

Met de hulp van de natuur

Langer genieten van jouw zeilpak is beter voor jou en de aarde

Natuurlijk garanderen wij jou dat je droog blijft bij normaal gebruik. Sterker nog ook voor het onderhoud van nohaca zeilpakken staan wij klaar. Door je pak goed te onderhouden zoals wassen, impregneren (wanneer nodig) en het smeren van de ritsen met bijvoorbeeld bijenwas gaat je pak langer mee.  Beter voor jouw, beter voor de aarde.

Lidmaatschap of servicebeurt?

Lukt het om een of andere reden niet om zelf je zeilpak te onderhouden helpen wij je graag. Met tips, tricks, milieuvriendelijk onderhoudsproducten of onze onderhoud service. Met de onderhoud service onderhouden wij eenmalig jouw zeiljas en zeilbroek. Heb je een lidmaatschap bij ons op een zeilpak hoef je je al helemaal nergens zorgen om te maken. Jaarlijks onderhoud en reparaties zijn inbegrepen in het lidmaatschap.

Het duurzaamste zeilpak is nog niet genoeg

Zelfs het duurzaamste zeilpak heeft nog steeds een negatieve milieu impact  Daarom zijn wij lid van de 1% For The Planet organisatie. Waarmee 1% van onze netto omzet word gedoneerd aan organisaties die zorgen voor een positieve milieu impact.

Plastic vrije Ocean, zeeen en rivieren

Een negatieve impact waar alle kleding van synthetische stoffen last van hebben (dus ook onze zeilkleding), zijn de micro plastics die vrij komen bij het dragen en wassen van deze kleding. De Plastic Soup Foundation strijdt als organisatie tegen plastic vervuilingen o.a. door educatie en hele gave acties. Voor ons reden genoeg om als Business Angel samen met de Plastic Soup Foundation tegen plastic vervuiling te strijden.

 

#NoPlasticsInOurWaterOrOurBodies

 

Verantwoorde productie

Onze zeilkleding is geproduceerd in China bij Fuzhou FlyingTex Apparel. Zij waren één van de weinige aanbieders met een Amfori BSCI geauditeerde faciliteit. Bij deze audit scoorde de faciliteit o.a. goed op bescherming van het milieu, goed loon voor haar arbeiders en is er geen sprake van kinderarbeid.

Ga voor meer info naar www.amfori.org

High Seas zeilpak

Deze specs maken van het High Seas zeilpak een offshore zeilpak!

Kenmerken

 • 20.000mm waterkolom
 • 10.000 mvp ademend vermogen
 • Volledige getapete naden
 • Waterdichte YKK ventilatieritsen op de rug
 • Grote cargo zakken op jas en broek
 • Waterdichte accessoire zakken op jas en broek
 • Aparte handwarmer zakken op jas en broek
 • Verstevigde slijtvaste knie- en zitvlakken
 • Hi vis reflectie elementen op schouders, capuchon en mouwmanchetten
 • Asymmetrische mouwopening voor meer bewegingsvrijheid van de duim
 • Verstelbaar middel bij de jas en broek
 • Hoge gevoerde kraag

Materiaal

 • (e)PFTE vrij waterdicht en ademend polyurethaanmembraan

 • PFC vrije waterafstotender coating (DWR)
 • 100% gerecycled polyamide buiten laag

 • 100% gerecyclede polyamide/polyester gaas/fleece voering
 • 100% gerecyclede polyamide slijtvaste vlakken

Getest tijdens de Friese Elfstedentocht van Skûtjse Verwisseling

Skûtsje Verwisseling ging op avontuur met hun skûtsje langs de elf Friese steden. Een prestatietocht van 205km door of onder 120 bruggen en langs 11 Friese Steden. 

Een tocht van 52 uur en 54 minuten non stop zeilen, bomen en jagen. Met zulke grote inspanningen en de onvermijdelijke regen in Nederland moet je wel een goed pak hebben natuurlijk!

×